Soittaa: Sähköposti:

Ammattilainen afrikkalainen koiran tyyliin


ammattilainen afrikkalainen koiran tyyliin

vuohi kasvattaa kuitua 2-2,5cm kuukaudessa. Sorkkien leikkuu on tärkeä ja huomioitava asia. Pukit käyttävät sarviaan luonnollisesti välillä  voimien mittaamiseen. Pukit ovat huomattavasti aktiivisempia ottamaan ihmiseen kontaktia. Tuonti prosessi kesti noin 18 llä halusin varmistua myös myyjästä, tilan terveys standardistaan. Kid mohair on super kid mohairia ollessaan. Yleisemmin ja minunkin vuoheni ovat sekoituksia kaikista näistä kolmesta rodusta.

Usein olen lukenut kirjoista ja blogeista: Ota yhteys oman alueesi pieneen tehtaaseen saadaksesi tietä mitä mineraali sekoitusta he suosittelevat vuohillesi ottaen huomioon esim. Toki silä on väliä paljonko sorkat kuluvat. Olen jotakin kokeillut, mutta niissä on ollut aina ongelmia. Testosteroni saattaa saada ne kokeilemaan ihmisenkin egoa vs niiden ego. Samoin kivespusdien rakenteissa on eroa. Pukki on sukukypsä. Angoravuohen tuottamasta kuidusta käytetän nimeä mohair, sillä angorakanin karvaa kutsutaan angoraksi eikä näitä kahta kuitua sovi sekoittaa toisiinsa.

Rodun märitelmä suomeksikin ilmestynee joskus tulevaisuudessa kun Evira tekee joskus pätöksen rodun virallistamisesta. Mahdollinen kaulapussi, alas kiinnityynyt kainaloiden iho.  Pukeistani Calle tas tuntuu olevan arka ja väistävän höyhentäkin. Siitä lähti nyt viisi vuotta kestänyt ja tästä eteenpäin kestävä opiskelu mikä eläin on angoravuohi. Vuohi on luonnostaan puiden ja pensaiden syöjä enemmän kun heinän syöjä. Mutta se mikä on ollut jännä huomata mies on vuohille helpompi hoitaja kun nainen. Syömätön kuttu onnsaattanut irtottaa omasta kropastaan maidon tuotantoon kaliumin ja kalsiumin omista luistaan. Sihen miten hyvin nämä pärjävät muun rotuisten kanssa en osaa vastata. Meillä toki talvi asettaa vielä omat haasteet verrattuna esim Etelä-Ruotsiin.

Kivennäisten saamisesta ja syömisestä on pidettävä huolta. 22-24 mikronia tämä vastaa merinoa ja aikuisen pukin karva on vahvaa yli 37 mikronin paksuisena. Naaman karvoituksen leikkaan tarvittaessa pois talvella ainakin kertaalleen. Näistä ominaisuuksista ja rodun jalostuksesta on tehty paljon kirjoja joita olen itsekin tilannut. Aikuinen kuttu tuottaa kuitua 4-6 kg ja pukki 5-8 kg vuodessa. Siksi ehkä vain tutkiminen ja kiinnostus ruokintaa kohtaan on ruokinnan tulos.

Naiseenkin luotetaan, mutta mies on turva ja ohjaaja. Lisäksi kuohiminen pitä mohair-kuidun pehmeänä ja tuotannon runsaana. Parasiitit ovat yksi syy miksi itse pyrin tarjoamaan vuohille paljon lehviä ympäri vuoden. Minun vuoheni saavat tulla luokseni jos haluavat. Kutut ovat säyseitä, tosin aika arkoja mutta uteliaita. .

..

Lähistöllä afrikkalainen vesiurheilu lähellä helsinki

Ammattilainen afrikkalainen koiran tyyliin

Huolimaton saattajat koiran tyyliin lähellä kauhava

Lampaiden ruokia en pidä hyvinä vaihtoehtoina tälle rodulle. Isäni on saanut silittä kuttuja aiemmin kun minä. Kerin vuoheni kahdesti vuodessa. Kilejen ruokintaa ja kasvua on seurattava erityisen tarkasti. Minun vuoheni eivät ammattilainen afrikkalainen koiran tyyliin ole kovia kiipeilemän. Mutta on muistettava, ettei angoravuohi ole maidontuottaja ja vuohi on luonnostaan eri kasvien syöjä kun lehmä.